Keep updated, our news,
experiences & future development

Our Stories & News

The history of Trans-IT

And so the story began.

Waarom werd Trans-IT eigenlijk ontwikkeld? Hoe zag Trans-IT voor de eerste keer het zonlicht? Van waar het idee om zulk een uitgebreid platform uit te werken? Wel, Nick kwam op het idee. En dat idee groeide en groeide…

Nick Van Hoof merkte dat vele transportbedrijven nog hun routes plande op een groot bord, een bordschema van welke vrachtwagen op de baan was en waar deze naartoe reed. Soms moesten via mail nog documenten achterna gestuurd worden omdat bij dispatching nog niet de nodige documenten klaar waren bij vertrek van de chauffeur. Of door de drukte was de chauffeur een deel van de documenten vergeten.

twee jaar lang pragrammeren

Nick vond bij een bevriend transportbedrijf de ideale test partner om zijn software operationeel uit te werken. Meer dan twee jaar lang werd er dag en nacht geprogrammeerd om het platform zijn huidige vorm te geven.
Programmeren, test, in de praktijk toetsen en terug verder programmeren. Dag in, dag uit.

Nick wist dat er reeds software bestond voor de transport sector. En deze software bedrijven stonden ook niet stil. Het werd zijn missie om nog beter, nog efficiënter en meer functioneel te zijn dan de rest. 

Up to the final frontier

Ondertussen werken er reeds vele personen achter de schermen mee aan Trans-IT. Niet alleen Ismat, hoofd van programmatie en Thomas, Senior Accountmanager maar ook mensen on-the-field die hun ideeën en ervaringen delen om het platform nog meer uitgebreid en volledig te maken.

Men mag stellen dat Trans-IT momenteel het meest volledige pakket is op de markt voor de transportsector. En dit is nog maar de start. Ondertussen heeft A.I. (onder de naam Robbie, your AI-assistent) ook zijn intrede gedaan op het platform. Het waakt over de volledigheid van documenten, rijtijden, laden en lossen, afhandeling en op naar de volgende opdracht.

Geen enkel software pakket maakt uw transport zo efficiënt dan Trans-IT. En w eblijven werken om u nog beter van service te zijn.

Back to Storiesmeet the team

Share with colleagues & friends. Let’s get strong together.

Would you like a demo?

We call you!

Would you like more information? Would you like to see what our software and platform can do for you, your employees, customers and your company? No problem. Enter your name, telephone number and email and we will contact you as soon as possible for an appointment.

this is where efficiency & your time savings begin

    You will hear from us soon! Greetings, Trans-IT Team.